måndag 13 december 2010

Tisdag

Vi började morgonen på en frukostrestaurang vid busstationen. Vi var nog lite osäkra vad vi skulle få. men beställde kaffe, med mjölk, tappalappa(bröd) med omelett. Och det var supergott Mums...
Vi gjorde en konstig upptäckt. Vår bröd var invirat i svenskttidningspapper.. Det visade sig att detta papper finns överallt i Gambia..Visste ni det????Att återvinningen är i Gambia???
Idag ska vi resa till fyra andra byar som ligger i region fyra och fem. Ungefär i mitten av Gambia. Vi kommer att sova över i en stad som heter Janjanbureh eller George Town.Byarnas namn är Missera, Nyawurulung, Darisilamim och Sare Abdou..Spännande.



Här är en solpanel som G.g har sponstrat. Den används mest till att ladda telefoner.Meningen var också att de skulle visa utbildningskassetter på en tv som många byar har fått, men det har tyvärr inte fungerat, (inga kassetter och för lite ström) Man får betala 4 dalassi(ca 1 kr) för att ladda sina telefoner, men det räcker inte till att köpa ett nytt batteri på många många år.. Det ska sparas om man behöver investera!!!!!!!.

Här var det lite odling, Det är ett stort problem med odling på skolgårdarna. Det går så många djur lösa, så de äter upp det mesta. Då är frågan, Vad ska man stängsla in med?, Staket av ståltråd eller ska det vara lokalt  med pinnar och andra växter som är svåra att gå igenom.Allt som görs måste vara hållbart, så att de lokala kan fortsåtta med det när vi lämnar byarna så att de blir självständiga. Det är G.g mål.. Det här är en typisk GambiskbySom man ser är det väldigt fattigt i dessa regioner som G.g håller till i...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar