måndag 13 december 2010

Onsdag

Onsdagsmorgonen började också med en tappalappa invrappad i svenskt återvinningspapper.


 På onsdagen besökte vi tre byar i region 6.
Sere Njobo,Tabanjang och Sare Jawbeh.Nu är vi nästan så långt in i landet som man kan vara.
här ser vi ett alldeles nytt klassrum som en av byarna här uppe har fått.




Alla i byn vill var med när vi går runt och tittar. Det är jätte roligt med alla barn och vuxna som är glada men otroligt fattiga..


 Kläderna som barnen har på sig är insamlaqde kläder som har kommit ut btill byarna.Pojken som står i mitten han har regnbyxor på sig, det var väl det som han fick. Tänk vad varmt att gå med de hela dagarna!
Så här ser en toalett ut på skolan, eller inne i byn.

Alla vill vara med på bild. När jag sen visar bilden skrattar de och tycker att det är jätte roligt och även lite skämmit.Pinnen som hon har i munnen använder man här som tandborste...

Även här klottrar barnen på väggarna..

 Vi gick in och satte oss i en by,och då började de spela för oss och sjunga. Kvinnan som var den starke i byn satte sig med trumman och började trumma,Och kvinnorna som var runt om börja sjunga.Det var jätte häftigt..





Sen började alla att berätta vad som var bra och som var dåligt. Alla var där..

 I en av byarna var odlingarna jättefina. Alla möjliga goda grönsaker växer där. och även frukträd hade fått växa upp uten att djuren har ätit upp dem..
G.g har hjälpt till medstängsel...









Vi fick titta in till Alkalons hem(hövdingen,eller byns äldste). Så här bor de flesta, men han hade myggnät. Det har jag inte sätt på många ställen förut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar