fredag 19 november 2010

Tillbakaresan

 Efter att ha sovit i St Louis i två nätter, började vi att dra oss söderut igen. Vi bestämde att vi inte skulle åka en hel dag igen utan stanna på något ställe efter kusten.Vi åkte mot Dakar, men bestämde att vi inte vill in i en storstad. Vi förtsatte några mil till och svängde ner till kusten. Vi bara chansade, visste inte riktigt men vi hade en liten karta över Senegal..

PÅ vägen stannade vi, för Bosse ville köpa en packe med tobaksblad. (de står ute på vår balkong nu.

Vi åkte förbi massor med Baobaoträd, De är så vackra och så afrikanska.

 Vi hittade ett jättmysigt ställe vid havet som vi kunde hyra en bungalov. Vi badade och solade hela eftermiddagen.  På kvällen satt vi uppe på terassen och såg solnedgången. Det var en sån klar och fin kvll. En sån där kväll som kommer att stanna i minnet länge.



Tisdagsmorgon åkte vi hemåt. Vi passerade gränsen smärtfritt,man vet aldrig med gränsövergångar här i Afrika.
Här står vi och väntar på färgan som ska ta oss över Gambiafloden.Bilparken här är nog inte den bästa i världen. Men man har ju iallafall en bil.Den här bilen var franskmärkt, den har väl blivit kvar sen länge sen...
När vi kom över till andra sidan var det fullständigt kaos. En lasbil hade kört om kön och blockerat hela vägen för oss som skulle av färjan. Det tog nog en timme innan vi kunde rulla vidare.Men alla var snälla och poliserna gjorde så gott de kunde.

Nu är det bara framåt, det finns faktiskt asfalt ibland, och då gäller det att köra på..Det var en bra resa, kul att se något annat och komma hemifrån ett tag. Vi bor som vi gör hemma på Harva. Lägenheten ligger  bredvid kontoret. Så vi bor även här på jobbet. Blir lätt att Bosse måste fixa nåt när vi är hemma, så är det, men vi är ju vana med det.. Skönt iallafall att ha nära till jobbet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar