fredag 12 november 2010

Besök i en gymnasieskola i Seregunda

 På torsdageförmiddag åkte jag med Linnea(gymnasieelev här som gör ett specialarbete lika-olika gambiska-svenska ungdomar).
Lamin som är praktikant på kontoret följde med oss. Vi packade in oss i en tanka-tanka. han hade med sig en gåva till skolan som vi skulle besöka.
Tanka-tanka är ett smidigt sätt att förflytta sig på Resan kostar 5 dalasi(ca 1.50kr). Men det kan vara hemskt fullt. En gång var det 21st inklämda, då är etr svettigt.
Skolan som vi skulle besöka var en privat gymnasieskola. Den var ren och fin, man såg direkt att det var rika som gick här..
 Linnea skulle ställa några frågor till några elever. Först fick hon sitta framför hela klassen och berättade vad det var som hon skulle göra.. Hon blev jättestressad men klarade det galant.
Hon sa att hon ville tala med 2 flickor och 2 pojkar i ett annat rum så att hon kunde ställa sina frågor.
Det blev 4 frivilliga som visade in oss till labrummet som var tomt.

Det blev en bra frågestund L frågade sina frågor om framtidsdrömmar och om hur det var att var ung i Gambia. Sen frågade de samma frågor till L. .Det viktigaste för dessa ungdomar är familjen. sen var det att utbilda sig. Alla ville utbilda sig utomlands och sen komma tillbaka hit och arbeta.               Vi satt säkert en timme och bara pratade, det var verkligen givande. Alla var så positiva och hade en sån stor framtidstro.                                           
När vi gick hem , passerade vi rado- tv huset.Det var en stor och fin byggnad. Man blir lite förvånad när man ser ett så stort och alldeles vitt hus.för det är ganska smutsigt här..



 Vi passerade även en filial till universitetet.
Den juridiska faculteten.


Det här var ingången till Busnisschool, också den tillhörde universitetet.

 På eftermiddan packade vi väskan och tog bilen till ett av alla hotell som ligger här i närheten.. Det tar 5min med bil till detta fantastiska ställe. Där åt vi lunch och låg vi poolen hela eftermiddagen.


 Här är gången ner till havet.Där kan man ligga i dessa vackra solstolar.Som ni ser lever jag i ett lyx och i ett överflöd av allt Man ska inte klaga (det gör jag inte heller). Hoppas att ni alla har det bra i snön och kylan. Det är ju härlig det också, men nej tack!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar