onsdag 24 november 2010

En tisdagskväll

 Igår kväll var en vanlig vardagskväll för oss. Vi satt och drack te och lysssnade på sveriges radio på datorn.
Vi sju tiden blev det ett hiskiligt oväsen ifrån grannen tvärs över gatan.
Vi var tvungna att gå ut och se. Vad är det som händer?Det visade sig att kvinnan som bor i huset har just kommit hem ifrån Mecka. Hon hade gjort sin pilgrimsfärd som alla muslimer önskar att de kan göra en gång i livet.Det är stort och när hon kommer hem ska det firas. Det var så roligt att se att det var mest finklädda kvinnor som firade hennes hemfärd.
Alla satt och väntade tills man fick gå in och hälsa på henne. Under tiden (sjöng,Messade, skrek) vet inte vad jag ska kalla det.Men det var iallafall en grupp av men som sjöng böner i mikrofoner som skrålade ut i skrålande högtalare.Men högtidligt var det. Vi fick gå in och hälsa på Fatima som kvinnan heter, just nu en stund efter hemkomsten ifrån Mecka hade hon ett annat namn(kommer inte ihåg vad). Hon var jättevacker och verkade snäll. hon bjöd oss att ta mat.



Här smaskar vi på ris och kasava i en stark blandning. Fato, en annan kvinna är och hämtar mer. Hon kom med två nya skålar.En med kos och kycling, och en med potatismos med någonting mera i. Vi åt och smaskade för fullt, det var jätte gott.
Nu tog batteriet slut så det blev inga bilder på mer mat eller mera folk. för efter ett tag var vi7st runt bordet.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar