onsdag 10 november 2010

Hemma hos oss

Vi har inte gjort så hemtrevligt ännu hemma hos oss. vet inte vad vi vill eller var ska vi skaffa det vi vill ha.
Så här har vårt vardagsrum sett ut tills nu. Snyggt va? Där är min läshörna,( om jag inte ligger ute och läser). Man pratar om sjukdomar här, men den sjukdom som jag mest oroar mig för, det är att få liggsår. Jag har förberett Bosse på att han måste ta hand om mig då....







Nu har vi klätt om soffan. Vi var ju på marknaden när vi kom hit och handlade tyg. Nu har vi äntligen hittat en skräddare. Igår kom han med dem, och vi trädde tyget på nya skumgummi dynor  som vi också har köpt nya.  Det blev jätte fint.
Vi köpte även nytt tyg till 4 st kuddar som ska ligga i soffan.
Jag tycker att det blev snyggt. Nästa sak är att ta bort den fula lampan som hänger bara rakt ner ifrån taket.
Som synes har Bosses strandfynt också hittat sina platser i rummet.







 Ovanför soffan sitter mina strandfynd. Jag köpte dem av en man när vi var på stranden.
Jag köpte dem därför att Ludvig är apgalen. Aporna är alltid med nu för tiden när jag skypear med honom. Han vill att vi ska sjunga "tänk om jag hade en liten, liten apa....". Det är jätteroligt , nu har också Agnes börjat att kolla in aporna och tycker att det är roligt.
Strandfynd bredvid soffan.

 Den här fantastiskt snygga afrikanska tavla är det ända som pryder våra väggar än så länge...

Den är så hemsk, överallt i afrika kan man se dessa tavlor.Fiskemän eller kvinnor med stora rumpor.
Den ska bort, när vi har hittat något annat att sätta upp.
Resterna av gamla soffan.

Idag fick jag en papaya som har vuxit på trädet utanför vårt fönster.Lalo som vår trädgårdsmästare heter sa ,låt den ligga till fredag då är den klar.Vi får väl se, bara den inte smakar kräks, papaya kan ju göra det, annars är de ju jätte goda.

 Idag regnar det ute. Alla har ju sagt att nu har det slutat regna..men nej, nej...
Så här hänger vår tvätterska våra kläder. Ute på sträcket. Jag undrar,hur ska det torka?. Tänk när det är regnperiod, regn varje dag och natt. Kläderna kan ju aldrig torka. Undra om hon stryker dem torra? Jag får vänta och se, kommer att meddela om de har torkat och hur..En annan sak som är ganska rolig, hon blandar allas tvätt, så vi springer runt till varann och hämtar tillbaka våra trosor.Alla ser ju lika ut.Vita och svarta, samma modell.. Men nu har jag klippt ett jack i mina, de som jag har lappen kvar.De som är vita skriver jag Lena i med en märkpenna. Man har väl jobbat på dagis.Roligt har vi iallafall med alla dessa trosor..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar